Tasting box (1 persoon)

 30,00

Wat erin zit:

Traag gegaarde ribbetjes (200g), pulled pork (100g) en buikspek (100g)
Aardappelwedges
Frisse seizoenssalade
Coleslaw van gepekelde wortel en rodekool
Huisgemaakte ice-tea met gember, citroen, appelsien en earl grey (250 ml)
Een potje barbecuesaus
Een potje siracha-miso mayo

Te bestellen per persoon.

Wat VARK doet:

De drie vleessoorten, pulled pork van de varkensnek en de ribben en het spek van de varkensbuik, worden 24 uur zacht in een marinade.

De ribben worden vervolgens gelacqueerd met kaneel, sesamolie, soja en suiker. Samen met het buikspek gaan ze voor vijf uur in de smoker met temperatuurscontrole, deels onbedekt en deels ingepakt in slagerspapier. Het vlees voor de pulled pork wordt ingepakt in aluminiumfolie, en brengt ook vijf uur in de smoker door. Na het roken rust het vlees drie uur lang en wordt het sous vide verpakt, per soort en per bestelde hoeveelheid.

Wat jij nog moet doen:

Wie wil, kan de ribben kort grillen op de barbecue of in de oven, maar dat is zeker geen must; hoe meer vocht het vlees bevat als het op je bord belandt, hoe meer smaak.

Wie niet grillt, brengt een pot water aan de kook en zet vervolgens het vuur af. Leg het vlees mét vacuümverpakking in de pot gedurende 15-20 minuten. Open de verpakking en dien op.

De aardappelwedges warm je best op in de oven; de andere bijgerechten zijn koud op hun lekkerst.