Vóór woensdag besteld?
Wees welkom voor afhaling op vrijdag!

Wanneer: elke vrijdag tussen 17:00 en 19:00
Waar: Valerius De Saedeleerstraat 25, Gentbrugge

Op zoek naar catering?

In ruil voor je vraag via het formulier bezorg ik je een voorstel op maat.

Een extra vraag?

Lees de FAQ hieronder; en mail of bel me.
[email protected]
+32 (0)483 08 75 23

Vark in action 01

BESTELLING & AFHALING

De bereidingswijze van VARK’s vlees vraagt veel tijd en liefde: het wordt urenlang aan gecontroleerde temperaturen gerookt in een smoker en vervolgens gekoeld en verpakt, zodat vocht en vet maximaal vastgehouden worden. Om efficiënt en energiebewust te werken, bestel ik daarom mijn grondstoffen op woensdagochtend bij mijn lokale leveranciers.

Dat kan niet voor verse bereidingen; die moeten vóór woensdag besteld worden. Voor een diepvriesproduct ben je wel welkom, al kan ik niet garanderen dat elke bereiding of gewenste hoeveelheid beschikbaar is.

Laat me iets weten via een opmerking bij uw bestelling, of stuur me een mailtje. Ik ben flexibel!

Het vlees, zowel vers als diepgevroren, is vacuüm en hygiënisch verpakt en kan zo mee. De inhoud van een box is verpakt in een kartonnen doos, die in een bakfiets of koffer past. Je eigen opbergmateriaal meebrengen is uiteraard toegestaan: laat daarover gerust een opmerking achter bij je bestelling.

De VARK-keuken bevindt zich in Gentbrugge, in een rustige woonwijk met veel parkeergelegenheid. Er is een lange parkeerstrook en parking naast het atletiekstadium in de Burvenichstraat, maar ook voor de deur is de kans op een plekje groot.

BEREIDING & BEWARING

Dat hoeft niet! Breng een kom water aan de kook en zet het vuur vervolgens af. Leg het vlees in vacuümverpakking in de kom gedurende 15-20 minuten. Snijd de vacuümverpakking pas open bij het opdienen.

De ribbetjes kunnen naar wens kort gegrilld worden op de barbecue of in de oven, maar dat is zeker geen must; hoe meer vocht het vlees bevat als het op je bord belandt, hoe meer smaak!

Het vlees haalt VARK bij lokale groothandel Bourgonjon; aardappelen en groenten komen van Square Melon – Van Landschoot. Beide zijn familiebedrijven met onberispelijke kwaliteit.

Laat zeker een bericht achter bij je bestelling! Omdat ik voor al mijn bereidingen elke week weer van nul begin, heb ik volledige controle over de inhoud, en door jarenlange ervaring in de voedingssector ben ik prima op de hoogte van smaakvolle alternatieven. De verpakking van diepvriesproducten bevat een lijst van alle ingrediënten.

Het vlees is vacuüm verpakt en kan je tot 3 dagen na afhaling in de koelkast bewaren. Vanwege de bijgerechten is de inhoud van een box op zijn best de dag van ophaling of na een nacht in de koelkast.

De bewaartijd is aangegeven op het etiket van elk diepvriesproduct. Je kan het vlees drie maanden lang bij min 18 graden bewaren zonder smaakverlies. Het is aangeraden om het niet langer dan 6 maanden te bewaren.