Wat VARK doet:
Het vlees, afkomstig van de varkensnek, wordt zeven dagen gepekeld in een mengsel van zout, kruiden, vis- en sojasaus. Vervolgens wordt het gekruid met vers gemalen korianderzaad en peper, en gaat het gedurende 4 uur op de smoker. Ten slotte is het tijd voor een uur in de stoomoven, met zeer mals vlees als resultaat. Het vlees wordt sous vide verpakt: zo houdt het optimaal vocht, vet en smaak vast.
Door deze uitgebreide bereiding biedt VARK pastrami doorgaans diepgevroren aan. Wanneer ze vers te verkrijgen is, lees je dat op Instagram!
Wat jij nog moet doen:
Breng een pot water aan de kook en zet vervolgens het vuur af. Leg het vlees mét vacuümverpakking in de pot gedurende 15-20 minuten. Open de verpakking en dien op.
Hoe te bewaren:
Het vlees in ongeopende vacuümverpakking kan je drie dagen in de koelkast bewaren. Diepgevroren bewaart het tot 6 maanden lang zijn smaak. Om te ontdooien verhuis je het pakket een nacht naar de koelkast.
DE NIEUWSBRIEF VAN VARK
Nieuwe producten, aanbiedingen en de secret menu: ik bezorg ze
hapklaar in je mailbox. Alleen nog even opwarmen, euh, inschrijven.