Wat VARK doet:

De ribben zijn afkomstig van de varkensbuik en worden gesneden volgens de Saint-Louis cut: zo krijgt het vlees de vorm van een strakke rechthoek en wordt hinderlijk kraakbeen verwijderd.

Ingewreven met een kruidenmengeling rusten de ribben een nacht in de koelkast, en worden vervolgens gelacqueerd met kaneel, sesamolie, soja en suiker. Zo gaan ze voor 5 uur in de smoker met temperatuurscontrole, ingepakt in slagerspapier.

Na het roken rust het vlees drie uur lang en wordt het sous vide verpakt.

Wat jij nog moet doen:

Wie wil, kan de ribben kort grillen op de barbecue of in de oven, maar dat is zeker geen must; hoe meer vocht het vlees bevat als het op uw bord belandt, hoe meer smaak.

Wie niet grillt, brengt een pot water aan de kook en zet vervolgens het vuur af. Leg het vlees mét vacuümverpakking in de pot gedurende 15-20 minuten. Open de verpakking en dien op.

Hoe te bewaren:

De ongeopende vacuümverpakking kan je tot drie dagen in de koelkast bewaren.

Traag gegaarde ribbetjes

 15,00

500g, goed voor 1 grote of 2 medium porties.