Wat VARK doet:
Het vlees, afkomstig van de varkensnek, wordt ingewreven met een kruidenmengeling en rust een nacht in de koelkast. Vervolgens gaat het de smoker met temperatuurscontrole in, zo’n 4 uur onbedekt en 3 uur verpakt in aluminiumfolie. Na het roken rust het vlees twee uur lang, wordt het uit elkaar getrokken en sous vide verpakt. Zo houdt het optimaal vocht, vet en smaak vast.
Wat jij nog moet doen:
Breng een pot water aan de kook en zet vervolgens het vuur af. Leg het vlees mét vacuümverpakking in de pot gedurende 15-20 minuten. Open de verpakking en dien op.
Hoe te bewaren:
Het vlees in ongeopende vacuümverpakking kan je drie dagen in de koelkast bewaren. Diepgevroren bewaart het tot 6 maanden lang zijn smaak. Om te ontdooien verhuis je het pakket een nacht naar de koelkast.
DE NIEUWSBRIEF VAN VARK
Nieuwe producten, aanbiedingen en de secret menu: ik bezorg ze
hapklaar in je mailbox. Alleen nog even opwarmen, euh, inschrijven.