Wat VARK doet:

Ingewreven met een kruidenmengeling rust het buikspek een nacht in de koelkast. Daarna gaat het voor 5 uur in de smoker met temperatuurscontrole, deels onbedekt en deels ingepakt in slagerspapier. Na het roken rust het vlees 2 uur lang, wordt het versneden en sous vide verpakt. Zo houdt het optimaal vocht, vet en smaak vast.

Wat jij nog moet doen:

Breng een pot water aan de kook en zet vervolgens het vuur af. Leg het vlees mét vacuümverpakking in de pot gedurende 15-20 minuten. Open de verpakking en dien op.

 Hoe te bewaren:

Het vlees in ongeopende vacuümverpakking kan je drie dagen in de koelkast bewaren. Diepgevroren bewaart het tot 6 maanden lang zijn smaak. Om te ontdooien verhuis je het pakket een nacht naar de koelkast.

Traag gegaard buikspek (diepvries)

 10,00

Hoeveelheid:

500g, goed voor 2 grote of 3 medium porties.

Op voorraad