Wat VARK doet:
Ingewreven met een kruidenmengeling rust het buikspek een nacht in de koelkast. Daarna gaat het voor 5 uur in de smoker met temperatuurscontrole, deels onbedekt en deels ingepakt in slagerspapier. Na het roken rust het vlees 2 uur lang, wordt het versneden en sous vide verpakt. Zo houdt het optimaal vocht, vet en smaak vast.
Wat jij nog moet doen:
Breng een pot water aan de kook en zet vervolgens het vuur af. Leg het vlees mét vacuümverpakking in de pot gedurende 15-20 minuten. Open de verpakking en dien op.
Hoe te bewaren:
Het vlees in ongeopende vacuümverpakking kan je drie dagen in de koelkast bewaren. Diepgevroren bewaart het tot 6 maanden lang zijn smaak. Om te ontdooien verhuis je het pakket een nacht naar de koelkast.
DE NIEUWSBRIEF VAN VARK
Nieuwe producten, aanbiedingen en de secret menu: ik bezorg ze
hapklaar in je mailbox. Alleen nog even opwarmen, euh, inschrijven.