Over ons

Vark

is een blend van veel verschillende soorten barbecue. We houden ons niet per se aan een welbepaalde stijl. We laten ons beïnvloeden door zowel de klassieke Texas style (Smoker) barbecue maar fusioneren die graag met de bombastisch Aziatische streetfood stijl.
We gaan vooral op zoek naar eenvoud en lokale producten. Zo beperken we ons tot varkensvlees. Varken is en blijft een oer-Vlaams en lokaal product dat vrij beschikbaar is en een beperkte ecologische voetafdruk heeft (voor vlees). We geloven er sterk in dat in de limitatie het creatieve zit. Zo onderzoeken we continu hoe we nieuwe gerechten kunnen maken op basis van varkensvlees. Bijvoorbeeld onze eigen pastrami op basis van varkensspiering.
Voor ons is het principe van zero food waste zeer belangrijk. Daarom werken we alleen maar op bestelling. Dit is ook deels een noodzaak van het proces, de beperkte plek op de smoker en de ruimte in onze koelkast. Bijvoorbeeld het maken van een pastrami batch duurt een 8-tal dagen.
De belangrijkste hoeksteen van Vark is het speels experimenteren met barbecue en voedsel. Vandaar onze slagzin: kop tot staart barbecue. We streven ernaar om met elk deel van het varken een gerecht te kunnen maken. Dit leidt ons aan de ene kant naar technieken uit het verleden maar ook naar de internationale keuken. Dit challenget onze huidige kennis van kooktechnieken.